Medicina Pe Net

Afla totul despre boli, tratamente si produse naturiste

Cum ne protejam de gripa ?

pe 3 iulie 2011

   Masurile de protectie personala (non-farmaceutice), pentru reducerea riscului de a dobandi sau de transmitere mai departe gripa umana.

In lipsa unui vaccin specific, exista o serie de masuri cu caracter personal pe care oamenii le pot aplica pentru a reduce riscul lor de a dobandi gripa. Gripa este o infectie virala care se raspandeste de la o persoana la alta, in principal atunci cand oamenii infectati tusesc sau stranuta, ori prin contact direct sau indirect cu secretiile respiratorii ale persoanelor infectate care se afla pe mainile acestora sau pe suprafetele contaminate. Urmatoarele recomandari se bazeaza in parte pe dovezi provenite din studii si in parte pe judecata  bazata pe experienta de sanatate publica.

   Masuri personale, de a te proteja pe tine :

   1. Evitati contactul apropiat cu persoanele bolnave

(A) Persoanele cu unul sau mai multe dintre urmatoarele simptome: febra, tuse, dureri in gat, dureri musculare, dureri de cap, frisoane si oboseala pot fi infectate cu un virus gripal sau cu un alt virus.

(B) Mentine o distanta de cel putin un metru fata de orice persoana cu simptome de gripa si evita aglomeratiile. Atunci cand distanta nu poate fi mentinuta, trebuie sa reduci la maxim timpul de contact apropiat cu o astfel de persoana. Cand oamenii bolnavi sau  aglomeratiile nu pot fi evitate, trebuie sa reduci la maxim timpul de contact, in masura posibilului.

(C) Nu vizita, daca nu este absolut necesar, persoanele bolnave de gripa.

   2. Spalati-va sau dezinfectati-va frecvent mainile

(A) Spalatul sau dezinfectarea frecventa a mainilor va ajuta sa va protejati de virus. Spalati-va bine pe maini cu apa si sapun, in special dupa ce tusiti sau stranutati. Dezinfectantele pentru maini pe baza de alcool reduc cantitatea de virus gripal de pe mainile contaminate, desi spalarea cu apa si sapun este mult mai eficienta.

(B) Spalatul pe maini nu trebuie sa fie doar o clatire rapida, trebuie sa dureze cel putin 20 de secunde de fiecare data, iar mainile trebuie sa fie frecate una de cealalta cu apa si sapun in acest timp, dupa care sapunul de pe maini trebuie clatit cu apa din abundenta.

(C) Dupa spalarea cu apa si sapun, mainile trebuie uscate bine, daca este posibil cu prosoape de hartie de unica folosinta, sau cu uscatorul cu aer cald.

    3. Evitati sa va atingeti ochii, nasul sau gura

Virusurile sunt transmise atunci cand o persoana atinge ceva care este contaminat cu germeni si apoi isi atinge nasul, ochii sau gura.

 

 

Sursa : www.stildeviata.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: