Medicina Pe Net

Afla totul despre boli, tratamente si produse naturiste

Turta lupului / Nuca vomica (Strychnos nux-vomica)

pe 2 iulie 2011

Arbore tropical cu inaltime de 10-15 m, ce face parte din familia Loganiaceae. Creste in tarile tropicale ale Africii, Asiei si Australiei.

In scopuri medicinale se folosesc semintele plantei.

   PRINCIPALII CONSTITUENTI

Semintele plantei Turta lupului contin 2-3% alcaloizi, reprezentati in proportii egale de stricnina si brucina. De asemenea se intalnesc si alti alcaloizi, precum alfa- si beta-colubrina, pseudostricnina, etc.; si substante chimice (stigmasterina, loganina, acid clorogenic).

   RECOMANDARI TERAPEUTICE

Stricnina se foloseste ca stimulator al sistemului nervos central si in tratamentul paraliziilor locomotorii. De asemenea, se utilizeaza des in diferite afectiuni oculare si ale analizatorului auditiv, ca tonifiant in cazul atoniilor gastrice, pentru imbunatatirea poftei de mancare si oboseala.

In cazul administrarii unei doze mari pot aparea urmatoarele reactii: incordarea muschilor cefei, fetei, si a altor muschi scheletici, respiratie dificila, iar in cazuri grave, convulsii tetanice.

Utilizarea stricninei si altor compusi ai plantei este contraindicata in boli hipertonice, astm bronsic, ateroscleroza, nefrita cronica si acuta, stenocardie, hepatita, sarcina, boala Basedow.

   MOD DE ADMINISTRARE

  • Extract: 0,005-0,01 g, de cateva ori pe zi. In 24 ore – maxim 0,03g. Administrarea la copii sub 2 ani este contraindicata.
  • Tinctura: 3-10 picaturi, numa mai mult de 30 picaturi/24 ore. Administrarea la copiii sub 2 ani nu este indicata. Copiilor mai mari de 2 ani li se recomanda 1-3 picaturi la o singura administrare, in functie de varsta.

Sursa : www.sfatmedical.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: