Medicina Pe Net

Afla totul despre boli, tratamente si produse naturiste

Pepenele verde

pe 2 Iulie 2011

   Pepenele verde, Lubenifa sau Harbuzul sunt specii originare din Asia de sud-vest si Africa de nord-vest. La noi se cultiva 4-5 soiuri, in special in regiunile calde ale tarii.

   PRINCIPALII CONSTITUENTI

Miezul Pepenelui verde contine peste 95% apa, 0,3% proteine, 1% acizi organici, 3-5% hidrati de carbon, 60 mg% potasiu, cantitati foarte mici de sodiu, 4 mg% calciu, 5 mg% fosfor, 0,2 mg% fier, 54 microg% vitamina A, cate 0,02 mg% din vitaminele B1 si B2, 0,1 mg% niacina si cca 3 mg% vitamina C. Sub aspect energetic, Pepenele verde contine 12 kcal la 100 g miez.

   RECOMANDARI TERAPEUTICE

Prin continutul ridicat in apa, are proprietati diuretice. Se recomanda in litiaze renale si ale vezicii urinare, in hiperuricemii (guta) prin actiunea sa diuretica. In acest scop, se fac cure de sezon, consumand cate 1-2 kg pe zi.

In medicina traditionala, semintele de Pepene verde si de Pepene galben) se recomanda in litiaza renala si biliara.

Extern. Tot empiric, se recomanda aplicatii locale cu felii de pulpa in arsuri usoare si in inflamatii.

 

 

Sursa : www.sfatmedical.ro


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: