Medicina Pe Net

Afla totul despre boli, tratamente si produse naturiste

Ciresul si Visinul

pe 2 iulie 2011

   Originare din Asia Mica. Au fost aduse in Europa de catre Luculus, vestitul gurmand al Romei antice, dupa victoria sa asupra lui Mitridate, regele Pontului.

   PRINCIPALII CONSTITUENTI

Ciresele si visinele au pana la 90% apa. Dintre zaharuri, contin in special levuloza. Sunt bogate in saruri de Na, K, Ca, P, Mg, Fe, contin, de asemenea, clor, sulf si microelemente ca Zn, Cu, Mn, Co etc. Sunt mai bogate in vitamina A si contin mici cantitati de vitamina Bl, B2, niacin. si vitamina C. Ciresele dulci contin 13-14% hidrati de carbon si au o valoare energetica de 57 kcal la 100 g fructe.

   RECOMANDARI TERAPEUTICE

   InternUsor acide, sunt un adjuvant utilizat in colitele de fermentatie. De asemenea, se intrebuinteaza ca hipotensoare. Prin aportul lor caloric redus, ca si prin efectul usor laxativ, se recomanda in obezitate.

Actiunea diuretica este destul de marcanta, insotita de una de purificare a organismului de substantele de dezasimilatie („actiune depurativa”), fiind recomandate in afectiuni renale, inclusiv litiaza, precum si in guta, reumatism, artritism, ateroscleroza (contracarand depunerea colesterolului).

Se mai recomanda consumul in litiaza ca si in hepatitele cronice sau in sechelele de hepatita (deoarece ajuta la regenerarea parenchimului hepatic), iar in gerontologie sunt considerate printre fructele cu efectele cele mai salutare in intarzierea fenomenelor de imbatranire.

Indeosebi ciresele sunt sedative si tonice pentru sistemul nervos.

   Extern. Se folosesc sub forma de comprese, deoarece au usoare proprietati antimigrenoase.

  Cosmetica. Usor astringente si tonice, redau elasticitatea pielii.

   MOD DE INTREBUINTARE

  • consumate ca atare, facandu-se cure in obezitate si artritism, consumandu-se fie o anumita cantitate in fiecare zi, fie rezervandu-li-se in exclusivitate o zi pe saptamana
  • suc – utilizat in special in hepatite.
  • infuzie de cirese uscate (1 lingura la o cana)
  • plicatii de fructe zdrobite pe frunte, cu rol antimigrenos, precum si pe obraji si pe gat, pentru a reda elasticitatea pielii

Sursa : www.sfatmedical.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: