Medicina Pe Net

Afla totul despre boli, tratamente si produse naturiste

Ananasul

pe 2 Iulie 2011

   Originar din America tropicala, in prezent se cultiva in toate regiunile calde si in unele sere din zonele temperate.

Fructul de Ananas contine 83-84% apa, 0,5% proteine, cca 14% hidrati de carbon, 0,67% acizi organici, bromelina, acid cinamic, beta-cumaric, ferulic, polizaride, pectine, vitamina C, fibre vegetale. Nu contine grasimi. Valoarea in kilocalorii este de 62-100 g fruct. Dupa cum rezulta din compozi|ia chimica, fructele de Ananas sunt foarte bogate in apa, au un aport caloric redus si contin foarte putine substante minerale si vitamine.

Totusi, ananasul este singurul fruct care contine un ferment de natura proteica, care are o remarcabila proprietate de a disocia moleculele proteice din alimente (bromelina, enzima proteolitica, comosaina si ananaina).

Astfel, acest fruct poate stimula digestia proteinelor si, ca o consecinta directa, este foarte util in dispepsii, pentru a combate atonia gastrica, achilia si anorexia. Intr-o oarecare masura, fructele de Ananas inlocuiesc sucurile gastrice. Se va consuma dupa mesele principale.

Un studiu recent a raportat ca aceasta substanta (bromelina) are si actiune antiinflamatoare, fibrinolitica, precum si proprietatea de-a inlatura leziunile cutanate.

   Principalele efecte terapeutice ale fructelor de Ananas sunt:

– Actiune antiedematoasa si antiinflamatoare datorata bromolinei si complexului fitoterapeutic din pulpa fructului
– Actiune favorabila in celulite si obezitate
– Actiune benefica in rani si arsuri. S-a demonstrat clinic o indepartare a durerilor si o mai rapida refacere a tesuturilor
Consideram necesar sa subliniem faptul ca numai sucul proaspat de fructe de Ananas (obtinut prin presare sau la mixer) are aceste proprietati. Enzimele din acest fruct sunt extrem de termolabile, iar sucurile sau compoturile conservate de Ananas, desi au un gust placut, nu au nici o valoare sub aspect dietoterapeutic.

Se recomanda consumarea feliilor de ananas proaspete sau a sucului obtinut imediat dupa presare. Se poate administra si sugarilor.

 

Sursa : www.sfatmedical.ro


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: